maandag 7 januari 2019

Keukenhof Holland

Keukenhof


Op de 32 hectare van het Keukenhof park, laten de bloemenbedrijven in de regio in het voorjaar hun bloeiende bollen, waaronder tulpen, zien. Internationaal bekend, trok deze tentoonstellingstuin in 20141 meer dan een miljoen toeristen uit Nederland en elders. Het is qua grootte het grootste bloemenpark ter wereld2.

Het was tijdens de vijftiende eeuw dat het park werd gecreëerd, een deel van het landgoed van Teylingen Castle. Het diende als een moestuin aan de gravin Jacoba van Beieren, het was er de ingrediënten voor zijn gerechten, die de oorsprong van de naam (Keukenhof letterlijk de moestuin) legt uit. In 1840 werd het park opnieuw ontworpen door de architecten Zochter en zonen, die ook het Vondelpark in Amsterdam hadden ontworpen. In 1949 werd het pand omgetoverd tot bolvormige bloemententoonstellingen, op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse, W. J. H. Lambooy.

De lampen op de Keukenhof worden gratis verstrekt door de exposanten. De architecten van het park stellen de massieven ongeveer een jaar van tevoren voor en de tuinders planten de bollen (met de hand) tussen oktober en december. Bij elk massief geeft een bord de coördinaten van de exposant van wie de gepresenteerde bloemen kunnen worden gekocht. Aan het einde van het seizoen worden de bollen het volgende jaar opgegraven voor hergebruik.

Het beursterrein is omringd door echte velden met tulpen, hyacinten, narcissen en narcissen. Verschillende paviljoens tonen bloemendisplays (tulpen, orchideeën in het Beatrix Paviljoen). Een windmolen uit 1892 (uit Groningen) werd in 1957 in het park geïnstalleerd voor meer authenticiteit. Hiermee kunt u een hoogte in hoogte op de velden rondom hebben. De oude Franse tuinen van het kasteel zijn bewaard gebleven en er is een labyrint van planten en gebeeldhouwde fonteinen bijgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten